Skip to main content

Frivilligundersøgelse 2023


Undersøgelsen er lavet af studiepraktikanterne fra Aalborg Unviersitet, Asbjørn Tang Mortensen (Politik & Administration) og Karoline Winther Rasmussen (Socialt Arbejde), i efteråret 2023. 

Undersøgelsen omhandler f.eks. svar på, om de lokale politikere for fremtiden ønsker, at den frivillige arbejdskraft skal spille en større rolle i forhold til leveringen af kommunale velfærdsydelser. Rapporten er netop bl.a. lavet på baggrund af interviews med fire kernepolitikere i Frederikshavn Kommune - Borgmester Birgit Hansen, Social- og sundhedsudvalgsformand Ole Rørbæk Jensen, Børne- og ungeudvalgsformand Christina Lykke samt Kultur- og Fritidsudvalgsformand Peter Laigaard.

Læs Frivilligundersøgelsen 2023 her eller ved at trykke på billedet af rapporten til højre på denne side.


Torsdag den 22. februar 2024 udsendte vi følgende pressemeddelese:

I fremtiden kan frivillige blive en større del af den offentlige velfærd
Der er bred politisk enighed om, at kommunale besparelser og demografiske udfordringer øger nødvendigheden af at inddrage frivillig arbejdskraft i den fremtidige offentlig velfærdsservice

Læs hele pressemeddelelsen her:


Asbjørn Tang Mortensen, der var i praktik i Frivilligcenter Frederikshavn i efteråret 2023 fra studiet Politik & Administration, afleverede efter endt praktik en rapport til Aalborg Universitetet, som han også blev eksamineret i.
Asbjørn fik meget ros for sit Policy Brief (overblik), som han har givet os lov til at dele både med Center for Social & Sundhed i Frederikshavn Kommune samt her på siden.

I kan læse overblikket her eller ved at trykke på billedet til venstre.